Wesseling definitief niet naar voormalig Techniekmuseum

14 augustus 2011, door Jesper Neeleman overgenomen uit Delft op Zondag

De Gemeente Delft heeft afgelopen maandag besloten om niet in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de Rechtbank, die eind juni bepaalde dat Dansschool Wesseling zich niet in het voormalig Techniekmuseum mag vestigen.

“Dat is voor ons toch wel een flinke strop”, reageert Loek Wesseling. De Delftse Dansschool heeft al sinds 2003 haar zinnen gezet op het pand aan de Ezelsveldlaan 61, maar buurtbewoners kwamen in protest. Met succes, want de plannen om hier een dansschool, partycentrum en grand café te vestigen, zijn sinds deze week definitief van de baan. De Gemeente Delft en Firma Wesseling gaan nu op zoek naar een alternatieve locatie.

Loek Wesseling had vooraf niet verwacht dat de Gemeente Delft niet in hoger beroep zou gaan. “Er waren twee punten waar de Rechter problemen mee had: De geluidsrapporten en het parkeerbeleid. Het probleem met de geluidsrapporten konden we zelf oplossen, dat was wel goed gekomen. De Gemeente moest achter het parkeerbeleid staan, maar ze durfden dat niet aan. Ze dachten dat ze dat niet konden winnen. Als de Gemeente er al niet achterstaat, heeft het ook voor ons geen zin om zelf in hoger beroep te gaan.”

Toen Wesseling het pand aan de Ezelsveldlaan ging bekijken, lag er nog een grote parkeerplaats voor de deur. Hier is later het woonzorgcomplex Dock van Delft gebouwd. “Dat zijn nu de mensen die klagen”, merkt Loek Wesseling op. “Onze droom, waar we al zeven jaar mee bezig zijn, is weg. We moeten alternatieven gaan zoeken.” De Gemeente Delft en Wesseling hadden hier afgelopen vrijdag een gesprek over, maar over de uitkomst daarvan was bij het ter perse gaan van deze krant nog niets bekend. “Onze dansschool moet in elk geval in Delft blijven. Onze klanten komen hier vandaan en we zitten al ruim zeventig jaar in Delft”, weet Loek Wesseling. Zijn dansschool krijgt momenteel uit verschillende hoeken panden aangeboden die te huur of te koop staan. Loek Wesseling heeft echter nog geen alternatieve locatie op het oog. “Tot afgelopen maandagochtend was het nog steeds de bedoeling om het pand aan de Ezelsveldlaan te betrekken. Maar als mensen nog een geschikt pand weten, dan mogen ze dit altijd aan ons laten weten, alles is welkom.”

Dat de komst naar de Ezelsveldlaan niet doorgaat, is voor Wesseling erg zuur. “We hebben sinds 2003 heel veel geïnvesteerd, we zijn bijvoorbeeld bezig geweest met architecten.” De kosten die al zijn gemaakt, lopen volgens Wesseling ‘in de tonnen’. “De Gemeente Delft koopt nu het pand aan de Ezelsveldlaan 61 terug van ons, maar we willen meer kosten terugkrijgen. We gaan kijken of dat mogelijk is.” Maar, weet Wesseling, er is nog van alles mogelijk. “Misschien biedt de Gemeente ons wel een heel mooi nieuw pand, waardoor wij er verder geen problemen meer mee hebben.”

Dansschool Wesseling blijft doorgaan met danslessen op de locaties aan de Voorstraat in Delft en in het Event Plaza in Rijswijk.