Maatregelen gemeente niet voldoende

Fietsparkeren in de binnenstad van Delft

22 juli 2012 door BZP

"Fietsplan schiet tekort. Scepsis bewoners over nieuwe aanpak fietschaos" aldus een artikel in het AD van afgelopen vrijdag. De verschillende belangenverenigingen zijn blij dat de gemeente nu eindelijk actie gaat ondernemen maar vinden de voorgestelde maatregelen onvoldoende. Een pleidooi voor een integrale aanpak samen met autoparkeren is op zijn plaats en dringend nodig. Een goed bereikbare en prettige leefomgeving is ons doel waarbij de binnenstad dus niet alleen het domein is van de fietser.

Het door de Belangenvereniging Zuidpoort, Bewonersvereniging Grachtengebied Zuid, Belangenvereniging Wateringsepoort, Bewonersplatform Binnenstad Noord, Fietsersbond Afdeling Delft en Ondernemersvereniging Binnenstad Delft opgestelde rapport is duidelijk geen 'zwartboek' maar een rapport met onderzoeken, constateringen en heldere aanbevelingen om zodoende een bijdrage te leveren aan de lopende discussie. Het gratis maken van de Biesieklettes was een van onze aanbevelingen samen met nog z'n 15 andere aanbevelingen. 

Het is daarom jammer dat bijvoorbeeld de oud Groen Links politicus Wim Bot nogal krampachtig reageert en stelt dat het allemaal wel mee valt met de fietsenchaos (AD 21 juli 2012). Nee, inderdaad vanuit het perspectief van de fietser is er natuurlijk helemaal geen probleem. Eveneens blijkt dat de heer Bot inhoudelijk niet geheel op de hoogte is van het rapport en dat is natuurlijk jammer. Bijvoorbeeld dat de genoemde vakken voor de C1000 aan het Bastiaansplein in praktijk dus helemaal niet zo goed functioneren.
Het voorstel om met een simpistische prijsvraag de mensen de fietsenstalling in te lokken is aardig in al zijn naïviteit maar natuurlijk geen echte oplossing voor de door ons gesignaleerde problemen. Wij hopen daarom op korte termijn weer verder met de gemeente te praten over de aanpak van het fiets- en autoparkeren in de binnenstad.

Het rapport van de verschillende belangenverenigingen is hier te downloaden.

Uit het AD, 20 juli 2012 door Stefan Heger:
"Fietsplan schiet tekort" Scepsis bewoners over nieuwe aanpak fietschaos
DELFT • De nieuwe maatregelen die de gemeente heeft aangekondigd om de overlast van foutgestalde fietsen aan te pakken zijn volgens de opstellers van een zwartboek over fietsparkeren in Delft 'ruim onvoldoende' om het probleem op te lossen. 
Fout gestalde fietsen blokkeren regelmatig de doorgang in de binnenstad en winkeliers klagen over rijen tweewielers die hun winkelpand blokkeren. De bewonersverenigingen van de binnenstad en de Ondernemersvereniging Binnenstad Delft stelden daarom voor de zomer een zwartboek over foutgeparkeerde fietsen in de stad op. 
De gemeente heeft naar aanleiding daarvan een aantal maatregelen aangekondigd, maar de opstellers van het plan zijn zwaar teleurgesteld in het resultaat. "We worden niet serieus genomen," vindt Henk van Bergen, die het opstellen van het plan namens Belangenvereniging Zuidpoort coördineerde. Een van de maatregelen die de gemeente heeft aangekondigd is het instellen van vakken voor het kort parkeren van een fiets in de drukste straten in de binnenstad: de Choorstraat, de Oude Langendijk en het Bastiaansplein. "Fietsers kunnen zelf aanvoelen of ze hun fiets lang of kort gaan parkeren," legt gemeentewoordvoerder Mark de Kok uit. "Laat je de fiets langer achter, dan wil je 'm toch aan een fietsnietje vastzetten. Ga je alleen even een winkel in, dan kan je de fiets in een speciaal vak dat we maken, zetten. Zo regelt het zichzelf." 
Van Bergen heeft geen vertrouwen in deze methode. "Het is leuk geprobeerd, maar je weet natuurlijk niet altijd van tevoren hoe lang je weg blijft. Ik vind het bovendien vreemd dat wij een heel onderzoek doen en een pagina vol aanbevelingen geven en dat de gemeente dan met heel iets anders komt." 
De gemeente gaat daarnaast twee keer per jaar foutgeparkeerde fietsen verwijderen. Veel te weinig, vindt Van Bergen. "Als je beleid tegen foutstallen hebt, moet je dat continu handhaven. Anders kan je de meeste maanden je fiets neerzetten waar je wilt. Het is enorme flauwekul om dit zo aan te pakken." 
Over de proef met gratis bewaakte fietsenstallingen die de gemeente in de laatste maanden van 2012 gaat houden is hij wel enigszins enthousiast. "Gratis bewaakte fietsenstallingen was een van onze belangrijkste aanbevelingen," legt hij uit. "Ook al wordt het voortaan gratis, het zijn nog veel te weinig plekken." Gemeentewoordvoerder Mark de Kok bestrijdt dit. "Uit onze prognose blijkt dat er genoeg plek in de stallingen is. Alleen tijdens piekmomenten, bijvoorbeeld met een evenement, kan het te vol worden." 
Van Bergen wil samen met vertegenwoordigers van de andere bewonersverenigingen uit de binnenstad en voorzitter Herman Weijers van Ondernemersvereniging Binnenstad Delft opnieuw het gesprek met de gemeente aangaan. "Met onze aanbevelingen is amper wat gedaan," stelt hij. "Er moet een algemeen parkeerbeleid komen voor auto's en voor fietsen. Alleen zo los je deze chaos op."

Uit het AD, 21 juli 2012 door Stefan Heger:
"Fietsersbond wel enthousiast over fietsplannen gemeente"
DELFT • Het valt allemaal wel mee met de fietsenchaos in Delft en de nieuwe plannen van de gemeente tegen fout stallen zijn prima. Dat zegt Wim Bot, beleidsmedewerker fietsparkeren van de landelijke Fietsersbond en Delftenaar. De opstellers van een zwartboek over fietsparkeren in Delft, de bewonersverenigingen van de binnenstad en de Ondernemersvereniging Binnenstad Delft, gaven gisteren in deze krant aan helemaal niet enthousiast te zijn over de nieuwe plannen.
"Het instellen van vakken voor het kort parkeren van fietsen is een slimme oplossing tegen foutstallers," zegt Bot over het plan van de gemeente. "Voor de ClOOO-supermarkt in Zuidpoort is al zo'n vak en daar houden de fietsers zich goed aan." Ook over de proef met gratis bewaakte fietsenstallingen die het vierde kwartaal van dit jaar gehouden gaat worden is Bot enthousiast. "Dat helpt zeker tegen fout stallen, dat is ook bewezen in andere steden. De toon van de opstellers van het zwartboek over fout stallen vind ik buiten proportie grimmig. Dit is een probleem dat in alle steden van Nederland leeft sinds de binnensteden autoluw zijn gemaakt. Delft is daar niet anders in.
De landelijke Fietsersbond zou graag zien dat ook Delft meedoet aan het project Fiets-en-Win waarbij fietsers kans maken op een prijs als ze hun fiets op een correcte manier stallen. Beleidsmedewerker fietsparkeren Wïm Bot van de Fietsersbond ziet dit als een goed middel tegen fout gestalde fietsen in de binnenstad. Fiets-en-Win is een initiatief van het landelijke Fietsberaad dat is opgezet in samenwerking met de gemeente Apeldoorn. Inmiddels doen ook Eindhoven en Helmond mee. Fietsers krijgen een pasje voor bewaakte fietsenstallingen waarop wordt geregistreerd als ze hun fiets stallen. Daarmee maken ze regelmatig kans op een prijs. Het initiatief moet fietsers stimuleren om de stallingen meer te gaan gebruiken. De gemeente Delft kon gisteren niet zeggen of deelname aan het project wordt overwogen.