Volkskrant: 5 tips voor de fietsparkeren

Fietsen op de Wijnhaven

26 juni 2013, door Sofie Vanlommel, overgenomen uit de Volkskrant

Weg met de weesfiets
Heel wat bestaande ruimte is ingenomen door fietsen die de stalling nooit verlaten. Weesfietsen bezetten zo'n 20 procent van alle fietsenstallingen, berekende kenniscentrum Fietsberaad. Omdat ze stuk zijn of de eigenaar er om een andere reden geen waarde meer aan hecht.
Amsterdam hoopt sneller capaciteit vrij te maken door de houdbaarheidsdatum van achtergelaten fietsen te beperken tot 7 of 14 dagen. Na die termijn worden fietsen in de buurt van Amsterdam Centraal, het Leidseplein en de toekomstige Noord-Zuidlijn verwijderd. Het knelpunt is hier de handhaving. De inzet van personeel, afvoer en opslag van weesfietsen en de export of vernietiging van gedumpte fietsen, het kost allemaal geld.

Bouw de grootste fietsenstalling ter wereld
Na de grote garageparken voor auto's is de garage voor fietsers in opkomst. In Utrecht verrijst de grootste fietsenstalling ter wereld: ondergronds, drie etages diep en onderling verbonden door fietspaden. Zo kan de gehaaste forens zijn fiets vliegensvlug aan een van de 12.500 haken hangen na elektronische registratie. Tegen 2018 telt de omgeving van het station in totaal 33 duizend extra plekken. De renovatie van de stationsomgeving, inclusief megastalling, kost 200 miljoen euro.
Op daken, onder de grond, op drijvende pontons of in fietsflats zoals bij Amsterdam Centraal, alle mogelijkheden om de beperkte stadsruimte voor fietsen te benutten zijn al overwogen. Maar innoveren is duur. De geavanceerde liftkoker die PvdA, GroenLinks en D66 graag op het Amsterdamse Muntplein zien verschijnen, ligt daarom onder vuur. Wethouder Wiebes (verkeer, VVD) schat de kost van deze 'carrousel', die 144 fietsen vertikaal opbergt, op 10.000 euro per fiets. 'Er kunnen maar 144 fietsen in', zegt zijn woordvoerster. 'Langs het volledige Noord/Zuidtracé hebben we 5.000 tot 7.000 extra plaatsen nodig. Deze fietsenstalling zou bijna het volledige budget van 2,8 miljoen opslorpen.'

Scheid kort en lang parkeren
Het scheiden van korte en lange parkeerders kan de doorstroming in de stalling aanzienlijk bevorderen en plekken die nog vrij zijn sneller zichtbaar maken. Wie zijn fiets voor een snelle boodschap van een paar minuten kwijt wil, zoekt een stalling dicht bij zijn bestemming. De fietser die een hele middag heeft uitgetrokken om uitgebreid te shoppen, is sneller bereid om 200 meter te lopen naar een aparte stalling voor lang parkeren.
In Apeldoorn en Helmond worden langparkeerders naar de gratis stallingen gelokt met een loterij waarmee je fietsen en voetbalabonnementen kunt winnen. De loten zijn gekoppeld aan een elektronisch fietsregistratiesysteem.
Amsterdam breidt het zogenoemde Fietspuntconcept uit, waarmee bij station Zuid wordt gewerkt. Driekwart van de gebruikers parkeert daar minder dan 24 uur. Dat is gratis. De tweede en derde dag kosten 50 cent, daarna stijgt het tarief tot 2 euro. Station Amstel volgt binnenkort. Nog te bouwen stallingen in de buurt van stations gaan ook volgens dit systeem werken.

Rol de rode loper uit
Een snelle boodschap bij de bakker, die fiets wacht wel even voor de deur. De stoep wordt zo nog smaller voor kinderwagens of een onzekere oudere op pad. Relatief goedkope oplossingen zijn met verf afgebakende parkeerplekken zonder fietsenrekken. In Groningen, Zwolle en Amersfoort is geëxperimenteerd met rode lopers op drukke voetpaden voor winkels. De vraag is hoe snel gewenning optreedt, maar voorlopig lijken wildparkeerders effectief te worden afgeschrikt.

Gebruik leegstand
Maak gebruik van leestand in commerciële ruimten, stelt Wim Bot van de Fietserbond voor. 'Fietsers kunnen winkelcentra vitaliseren. Klanten komen graag met de fiets en als de opmars van winkelen via internet doorzet, wordt bepaalde leegstand structureel. Dan wordt het commercieel interessant om van winkels fietsparkings te maken. Al is het tijdelijk.'
Ook het afnemende autobezit bij stadsbewoners schept kansen om parkeerplekken die bedoeld zijn voor auto's te gebruiken voor fietsen, vindt de Fietsersbond. 'In de politiek wil niemand daar aan, maar het levert per parking wel gemakkelijk tien plaatsen voor fietsen op.'