"Busjes uit binnenstad"

Vrachtfiets in binnenstad?

18 juli 2013, door Stefan Heger (overgenomen uit het AD-Haagsche Courant editie Delft)

De gemeente Delft wil af van de wirwar van busjes en vrachtwagens die dagelijks hun bezorgingen komen doen in de binnenstad. Daarom kiest de gemeente namens 48 bedrijven in de stad één distributiebedrijf om alle bezorgingen te doen.

Het is de bedoeling dat dit bedrijf in de toekomst wekelijks meer dan duizend ladingen gaat afleveren bij de Delftse ondernemers in de binnenstad. Minder busjes kunnen zo evenveel pakketten afleveren.
Winkelstraten en horecapleinen in de binnenstad van Delft staan vaak vol busjes en vrachtwagens van vele transportbedrijven. De gemeente Delft wil deze wildgroei beperken door voor 48 bedrijven een distributienetwerk op te zetten.
Één transportbedrijf gaat alle bestellingen voor al deze bedrijven afleveren. "Daardoor wordt de bezorging veel efficiënter," legt gemeentewoordvoerder Natasha Viering uit. Minder busjes hoeven daardoor de binnenstad in, wat natuurlijk ook goed is voor het milieu."
De bedrijven die meedoen aan het nieuwe distributienetwerk besparen bovendien op hun bezorgkosten. "We gaan in zee met het transportbedrijf dat de beste deal met ons maakt," legt Viering uit. Studenten zochten voor de gemeente uit welke bedrijven in de stad kosten zouden kunnen besparen door van de nieuwe manier van bezorging gebruikte maken. Van de tachtig bedrijven die de studenten selecteerden gaven 48 bedrijven aan gebruik te maken van de nieuwe Delftse stadsdistributie.

"Hoe minder verkeer in de binnenstad, hoe beter," reageert Floris le Conge Kleyn van Belangenvereniging Zuidpoort uit de Delftse binnenstad. "Ik kan mij alleen niet voorstellen dat ook de grote supermarkten hier aan meedoen, terwijl het de grote jongens zijn die voor de meeste overlast zorgen."

Delft is niet de eerste gemeente van Nederland die overstapt op één distributienetwerk. Zo is in Enschede een proef begonnen met een centraal bevoorradingssysteem door een elektrische vrachtwagen.
De vrachtwagen neemt pakketjes, post en afval van de winkeliers mee terug. In Utrecht vaart al sinds jaar en dag een bierboot door de grachten die alle cafés van drank voorziet. De boot vervoert ook kleding, boeken of bouwmateriaal. 
Om de binnenstad bestelbusvrij te krijgen gooide Delft enkele jaren geleden ook al een vrachtfiets in de strijd. Een gedeelte van de pakketpost in de binnenstad wordt sinds 2010 als proef bezorgd door FietsXpress met een vrachtfiets. De bezorgers halen de pakketjes op bij het Doelenplein waar ze naartoe gebracht worden met een busje.

Uit het AD van 18 juli: Busjes uit binnenstad