"Kasseien Pijnepoort zouden toch weggehaald worden?"

kasseien Kruisstraat Pijnepoort Delft

11 augustus 2013 door Jan Peter de Wit (overgenomen van de website van Leefbaar Delft)

Op 24 april had ik antwoord van het college gekregen op mijn vragen over de schots en scheef liggende kasseien op doorgaande wandelroute Pijnepoort Kruisstraat Achtersack.

Het college schreef op mijn vraag of die kasseien weg konden: Ja, de strook zal dit jaar vervangen worden door bestratingsmateriaal wat wel een afwijkende kleur heeft, maar ook “normaal” beloopbaar is. De afwijkende kleur wordt gehandhaafd ter verhoging van de attentiewaarde. Hoewel er niet veel verkeer komt heeft het kruispunt een gemengde verkeersfunctie (waaronder – laadllosverkeer voor de winkels en auto’s van bewoners) en is het vlak geen onderdeel van de winkelstraat.

Dus leg daar de gewone betonklinker, net als die in de Achtersack. Maar blijkbaar komen opdrachten van het college niet goed op de werkvloer door.

Kasseien zijn een marteling voor wandelaars, fietsers, rollators en scootmobielen. Deze belangrijke binnenstadsroute voor wandelaars hoort goed begaanbaar te zijn. Ook voor de grijze generatie.

Vandaar dat die bussluis met pollerheuvel tussen Beestenmarkt en Molslaan wat mij betreft ook helemaal weg kan. Die grote stadsbussen komen toch niet meer terug. Elke keer zijn daar, door die versmalling, onnodige conflicten tussen fietsers en voetgangers. dan moet je weer opzij springen voor een fietser.