Open Monumentendag 2013

Open Monumentendag, Delft

28 augustus 2013, door Bureau Binnenstad

Dit jaar organiseert Bureau Binnenstad Delft op 14 en 15 september de Open Monumentendag in Delft. Het thema van 2013 is Macht en Pracht.

Het stadhuis is weer het centrale informatiepunt waar gratis programmaboekjes zijn af te halen. Daarin leest u over de opengestelde monumenten en eventuele activiteiten daarin.
Actuele informatie over het programma vindt u op de landelijke site www.openmonumentendag.nl en de Delftse site www.bureaubinnenstaddelft.nl. Er is ook een mobiele applicatie: www.monudelft.nl.

Hoewel de naam van het evenement wellicht anders doet vermoeden, worden op Open Monumentendag niet alleen de officieel geregistreerde monumenten opengesteld, maar ook andere gebouwen met een historisch verhaal. Het plaatselijke OMD comité verwelkomt nieuwe deelnemers!

Bij voorkeur biedt u met uw pand op Open Monumentendag ook iets extra’s aan: het is bijvoorbeeld nog nooit eerder voor het publiek toegankelijk geweest of het is maar op een beperkt aantal dagen per jaar geopend. Of het is normaal slechts beperkt toegankelijk, zoals openbare gebouwen of kantoren of normaal alleen te betreden met een toegangsbewijs, maar deze dag gratis toegankelijk. Misschien is het monument nu in restauratie en kunt u de voortgang tonen. Maar ook als er op deze dag iets extra’s te beleven is, bijvoorbeeld: een speciale rondleiding; een tentoonstelling; muziek; een jeugdactiviteit; theater, dan is dat natuurlijk ook een goede reden om deel te nemen.

Panden die zijn opgenomen in het programma(boekje) krijgen tijdens Open Monumentendag een vlag te leen, die buiten kan worden opgehangen om het monument herkenbaar onderdeel te laten zijn van het evenement.

Heeft u interesse om samen met ons Open Monumentendag tot een succesvol evenement te maken? Meld u dan aan met behulp van dit formulier! Voor u als eigenaar of beheerder kan het een prachtige kans zijn om het verhaal achter uw pand te kunnen delen en historisch geïnteresseerden te ontmoeten.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Diana Nieuwpoort. Zij is te bereiken op 015-2124896 of per mail: diana@binnenstaddelft.nl

Voor ideeën/inspiratie zie ook: www.openmonumentendag.nl/meewerken.

Download de informatiefolder: