Bijeenkomst fietsparkeren in de binnenstad

10 februari 2014, door BZP

Op 18 februari a.s. organiseert Groen Links Delft een discussieavond over fietsparkeren in de binnenstad. 

Wil jij meer gratis fietsenstallingen? En moeten winkeliers er dan maar voor zorgen dat er fietsenstallingen in en naast hun eigen winkels komen? Of vind je dat je überhaubt niet mag fietsen in de drukkere winkelstraten van Delft? Door het succes van de autoluwe binnenstad komen er steeds meer fietsers naar de binnenstad, maar zijn we niet vergeten het fietsen en het fietsparkeren te faciliteren? En waarom zie je eigenlijk in Delft overal in de binnenstad chaotische toestanden met geparkeerde fietsen, en in Maastricht niet?

Op dinsdag 18 februari organiseert GroenLinks Delft een discussieavond met bewoners van de binnenstad en andere belangstellenden over het fietsparkeren in de binnenstad. Gastspreker zijn Henk van Bergen van de Belangenvereniging Zuidpoort en de Ondernemersvereniging Binnenstad Delft, en Marien Vermeer van de afdeling Delft van de Fietsersbond. Zij hebben twee jaar geleden meegewerkt aan het rapport ‘Parkeren van fietsen in de binnenstad’, waarin een aantal aanbevelingen stond waar nog weinig mee is gedaan. De avond wordt gehouden in het GroenLinks Pand aan de Hippolytusbuurt 4, en begint om 20:00 uur. De toegang is gratis.

Voor meer informatie: p.degraaf@groenlinksdelft.nl

Het rapport van de Belangenvereniging Zuidpoort kunt u hier vinden.

Reacties

Door C Goverde (niet gecontroleerd) op
Nieuwe mogelijkheden met een innovatief product: Fietsanker. http://www.fietsanker.nl Geen obstakel, overal te plaatsen.