Hondenstront zorgt voor ernstige overlast

U de hond wij de stront!

9 februari 2014, door BZP

De binnenstad wordt momenteel geteisterd door asociale hondenbezitters die hun huisdieren overal laten poepen. Opruimen is er niet bij terwijl dit toch een kleine moeite is en er veel gemeentelijke afvalbakken in de binnenstad staan. De groensstroken langs de Oranjeplantage, Zuidergracht en Gashouderspad zijn inmiddels berucht om de vervuiling door hondenpoep. Natuurlijk zijn er wel hondenbezitters die zonder aansporing de hondenpoep opruimen. Het is echter jammer dat deze hondenbezitters worden aangekeken op de overlast veroorzaakt door enkele zeer asociale hondenbezitters.

Bewoners van de Zuidergracht zijn de overlast inmiddels spuugzat en hebben markeringen bij de vele achtergelaten hondenuitwerpselen geplaatst. Hierdoor wordt op een ludieke manier de ernst van het probleem zichtbaar gemaakt. 

In Delft geldt een opruimplicht maar deze regel heeft natuurlijk alleen effect als iedere hondenbezitter deze regel naleeft! Handhaving door de gemeente is er nagenoeg niet. Het is niet voor niets Nederlands grootste ergernis en eindigt (nog) steevast in de top drie van ergernissen onder burgers. En toch is dat raar! Wij vinden dat hondenpoep opgeruimd moet worden! Het is een kleine moeite... Om daadwerkelijk de overlast te verminderen, hebben we dus de inzet van de hondenbezitters nodig. Daarom roepen wij nogmaals alle hondenbezitters op hun verantwoordelijkheid te nemen. Spreek elkaar aan op ongewenst gedrag. Thuis trekt u het toilet toch ook door? Ruimt u dan alstublieft ook de poep van uw viervoeter op. Uw hond kan het zelf immers niet doen! 

Hondenpoep: Opgeruimd is netjes! Toch?

Hondenpoep overlast ZuidergrachtBewoners van de Zuidergracht hebben de vele hondenuitwerpselen gemarkeerd

Mogelijk dringt er enig besef door...Mogelijk dringt er enig besef door...

Hondenpoep in het AD van 12 februari 2014Hondenpoep in het AD van 12 februari 2014

Tegeltjes wijsheid...