Varen in grachten: gemeente houdt rekening met bewoners

Varen in Delftse grachten

9 maart 2014, door OND & BZP

Gemeente heeft rekening gehouden met inbreng bewoners!

De inbreng van de belangenverenigingen tijdens de discussieavond (17 december 2014) over openstellen van de grachten voor elektrisch watertoerisme blijkt - mede dankzij de steun van de leden van Belangenvereniging Zuidpoort en De Oude en De Nieuwe Delf - zeer zinvol te zijn geweest. 
Het varen met particuliere boten door de grachten is namelijk van de baan, zie onderstaand raadsvoorstel van portefeuillehouder Milène Junius en haar ambtenaren.  
Ledenpeiling had uitgewezen dat leden van de vereniging OND positief staan tegenover transport over water zoals watertaxi en rondvaartboten maar niet tegenover particulieren met eigen boten. De grachten worden van april tot oktober onder een flink aantal voorwaarden beperkt opengesteld voor boten van bootverhuurders. Ook een evaluatie wordt toegezegd.

Het initiatief dat stichting STUNT van de watertaxi inmiddels heeft genomen om met zijn medewerkers regelmatig het vuil uit de grachten te verwijderen kan vanzelfsprekend ook op enthousiasme van de bewoners rekenen. Met deze actie zal de uitstraling van de grachten zeer verbeteren en daar zijn bewoners net als alle bezoekers aan de stad echt heel blij mee!

Over de actie van STUNT leest u meer op: "Canal Hopper Delft helpt bij schoonmaak grachten"
Artikel op site van Elektrisch Varen: "Elektrisch Varen in de Delftse grachten"
Artikel op site van Gemeente Delft: "Fluisterbootjes in de gracht

Raadsvoorstel en verslag van discussieavond kunt u hieronder downloaden: