"De waanzin van het parkeerbeleid op de Gasthuisplaats"

Gasthuisplaats parkeren Delft

18 maar 2014, door Kethelstr Westvest (bron: twitter)

In het persbericht van de gemeente Delft wordt beloofd dat "De wijzigingen voor de vergunninghouders duidelijk op de borden zullen worden aangegeven." Desondanks worden er momenteel waarschuwingen en bonnen uitgedeeld aan B-vergunninghouders, die er volgens de borden mogen parkeren.

Uit bijgaand antwoord op twitter "bord wordt, indien nodig, eind maart aangepast" geeft de gemeente aan de borden mogelijk helemaal niet aan te passen. Dat betekent dus dat de gemeente het gerechtvaardigd vindt bonnen uit te delen op grond van een bijlage, die bij de uitreiking van de vergunningen is verstrekt en de borden in deze kennelijk niet belangrijk vindt. Deze bijlage bij de vergunning wordt echter in het persbericht al overruled, met gewijzigde handhavings tijden.

Conclusie is dan ook dat de gemeente in feite bonnen uitdeelt op een beleid uit een persbericht en niet op basis van verkeersborden. 

Volgens het nieuwe beleid mogen B-vergunninghouders maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 niet op de Gasthuisplaats parkeren. Heeft iemand zich de zin afgevraagd van deze maatregel? Maandag t/m vrijdag tot 17.00 uur zijn de bewoners naar hun werk en staat de Gasthuisplaats nooit vol. 250 meter verderop ligt de Zuidpoortgarage, die op dit tijden meestal minstens 500 plaatsen vrij heeft. De bewoners die in deze tijden thuiskomen vinden bijna altijd een plaatsje in de buurt van hun woning en gaan dus niet naar de Gasthuisplaats. Het effect van de maatregel is alleen dat de B-vergunninghouder, die laat thuiskomt en aangewezen is op de Gasthuisplaats en bovendien de volgende dag niet hoeft te werken, 's ochtends toch zijn auto van een bijna lege parkeerplaats moet gaan halen. En van de Gasthuisplaats naar b.v. de Oude Delft rijden is een behoorlijke rit via Achterom, Lange Geer en Breestraat. Is er geen plaatsje vrij dan kan je de weg vervolgen via Westvest, Binnenwatersloot, enz. Volstrekt onnodig en verre van milieuvriendelijk. Ook op zaterdag liggen er plaatsen vrij op de Gasthuisplaats. Afgelopen zaterdagmiddag lagen er in de Zuidpoortgarage 230 plaatsen leeg. Ook op straat waren er zoveel plaatsen vrij dat de bewoners niet aangewezen waren op de Gasthuisplaats. Er worden problemen gemaakt die er niet zijn, ten koste van de B-vergunninghouder.

Politieke Partijen in Delft laat zien, dat het menens is met een eenvoudig parkeerbeleid. Schaf de vignetten af en ga weer terug naar de situatie oktober t/m december 2013. Hoeven de borden ook niet veranderd. Wij zijn toch allemaal voor bezuinigen?

Tweet bonnen Gasthuisplaats van @WestvestEOTweet bonnen Gasthuisplaats van @WestvestEO