Huisartsen terug in Zuidpoort

Huisartsenpraktijk Hus & Van 't Lindenhout

19 maart door Hans Verhagen, overgenomen uit het AD editie Delft

Na drie jaar weer basiszorg in Dock van Delft. Huisartsen terug in wijk.

De buurt is maar wat blij met de komst van. De artsen zelf zijn ook niet ontevreden. "We hebben al 2000 patiënten!"

"We hebben uit de wijk ontzettend leuke reacties gehad. Iedereen is blij met onze komst," zegt Johanna van 't Lindenhout (57). Ze is blij dat zij en haar mannelijke collega Roland Hus (47) warm zijn ontvangen in de nieuwe huisartsenpraktijk in complex Dock van Delft aan de Ezelsveldlaan, die ze gezamenlijk zijn begonnen.
"In de wijk centrum-zuid was al drie jaar geen huisarts meer gevestigd," zegt Marian Hes van Vidomes. Ook deze corporatie is blij dat er weer huisartsen zijn neergestreken in het bedrijven gedeelte van het in 2007 opgeleverde complex.

Hes: "Vooral voor de vele oudere bewoners van het uit 129 appartementen bestaande complex is het fijn dat zij geen kilometers meer hoeven te reizen als ze naar de huisarts moeten. Met de huisartsen is dit deel van het complex weer helemaal gevuld met zorgverleners. Behalve de huisartsen zijn er al een apotheek, een oogartsenpraktijk, een multidisciplinair beweegcentrum en een psychotherapiepraktijk gevestigd."
Volgens Van 't Lindenhout voelde het niet als een sprong in het diepe toen ze samen met haar collega het bordje 'huisarts' op de gevel hing. "We zijn met nul patiënten begonnen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat onze praktijk een succes wordt. Begin februari zijn we begonnen en nu hebben we samen al 2000 patiënten. De norm voor een huisartsenpraktijk is 2350 patiënten. We hebben dus nog wel meer mensen nodig, maar ik heb er het volste vertrouwen dat die wel gaan komen."

Plezier
Beide huisartsen maakten jarenlang deel uit van gezondheidscentrum De Hoed, ook in Delft. "Daar hebben we allebei met heel veel plezier gewerkt, maar we kregen een organisatorisch conflict met de directie. Jammer, vooral vanwege de plezierige samenwerking met de medewerkers daar. Wel leuk is dat diverse van onze oud-patiënten zich inmiddels spontaan hebben aangemeld. Door een concurrentiebeding mochten wij niet werven.''

Voor meer informatie zie website: Huisartsenpraktijk Hus & Van 't Lindenhout

Persbericht op de website van VidomesZorgplint volledig gevuld. Weer huisartsen in Dock van Delft

Delft - Rijswijk, 18-3-2014
Vanaf februari 2014 is er in de plint van het complex Dock van Delft weer een huisartsenpraktijk. Vidomes feliciteert mevrouw Van ’t Lindenhout en de heer Hus met de opening van hun eigen praktijk.
Met de komst van de huisartsen zijn alle bedrijfspanden in de plint weer gevuld. Een lang gekoesterde wens van veel bewoners en ondernemers in het complex is hierdoor in vervulling gegaan. En het is een mooi zorggebied, met meer dan 8 zorgverleners dicht bij elkaar. Van een apotheek en oogartsenpraktijk tot een multidisciplinair beweegcentrum en een psychotherapiepraktijk.

Zo lang mogelijk zelfstandig wonen. 
Door het scheiden van wonen en zorg wordt het steeds meer van belang dat er goede voorzieningen zijn in de woonomgeving van oudere en/of kwetsbare mensen. In het Dock van Delft zijn comfortabele, voor ouderen geschikte woningen gerealiseerd en in de plint is een breed scala aan voorzieningen beschikbaar. Met de komst van de huisartsenpraktijk is het voorzieningenniveau nog verder versterkt. Het zo lang mogelijk zelfstandig wonen, ook als je ouder bent of een zorgvraag hebt, wordt hierdoor nog beter mogelijk. Dit is helemaal in overeenstemming met de visie van Vidomes.

Huisartsenpraktijk Hus & Van 't Lindenhout in het complex Dock van Delft aan de Ezelsveldlaan