Ideeën Welkom!

Ideeën voor Delft: Welkom!

2 juli 2014 door Hans Verhagen overgenomen uit het AD Haagsche Courant editie Delft

Overlast door brug, ideeën zijn welkom
Nu de nieuwbouw van de St. Sebastiaansbrug nog verder is vertraagd, is er meer tijd om bruisende ideeën in te dienen om ondanks de stremming die de nieuwbouw straks veroorzaakt extra mensen naar de stad te lokken. Voor de uitvoering van de beste ideeën heeft de gemeente 100.000 euro beschikbaar gesteld.
Naar verwachting gaat de bouw van de nieuwe tafelbrug in het derde kwartaal van 2015 beginnen. Het is voor ondernemers zaak om, ondanks de omweg die bezoekers dan soms moeten maken, tóch voor omzet te zorgen. Dat zegt Marjan de Boer van het projectbureau Welkom in Delft.
De eerste ideeën zijn al ingediend, van 'een stepping stones- kunstroute', die delen van de binnenstad met elkaar verbindt tot een 'omweg-expositie'. Die bestaat uit recyclebare afvalkunst langs de omleidingsroutes naar de binnenstad. ,,Maar andere ideeën zijn ook van harte welkom,'' aldus De Boer van het projectbureau.

----------------

Welkom in delft
Delft Marketing is samen met de Gemeente, Parking Delft en Tussen de Geveltjes vertegenwoordigd in de projectgroep ‘Welkom in Delft’. Het doel van deze projectgroep is een positieve beleving rond bereikbaarheid te creëren/versterken. Daarnaast initieert zij maatregelen die bezoekers een welkom en gastvrij gevoel geven. Ideeën of vragen? Neem contact op met Marjan den Boer, projectleider Welkom in Delft via m.denboer@delftmarketing.nl of 06-43 48 19 49.

Afsluiting Sint Sebastiaansbrug
U weet natuurlijk al dat de Sebastiaansbrug tijdelijk dicht gaat in verband met de renovatie van de brug. Inmiddels is de planning bekend: van september 2014 tot september 2015 gaat de brug dicht voor al het verkeer. De tram gaat met ingang van december 2015 over de brug rijden. Om bezoekers toch gastvrij te ontvangen, verlaagt Parking Delft in de periode dat de brug dicht is, het dagtarief voor de Zuidpoortgarage naar € 8,- (in plaats van € 14,-). De projectgroep Welkom in Delft bezint zich momenteel op aanvullende maatregelen. Ideeën of vragen? Neem contact op met Marjan den Boer, projectleider Welkom in Delft via m.denboer@delftmarketing.nl of 06-43 48 19 49.