openbare ruimte

Bijeenkomst fietsparkeren in de binnenstad

Op dinsdag 18 februari organiseert GroenLinks Delft een discussieavond met bewoners van de binnenstad en andere belangstellenden over het fietsparkeren in de binnenstad. Gastspreker zijn Henk van Bergen van de Belangenvereniging Zuidpoort en de Ondernemersvereniging Binnenstad Delft, en Marien Vermeer van de afdeling Delft van de Fietsersbond. Zij hebben twee jaar geleden meegewerkt aan het rapport ‘Parkeren van fietsen in de binnenstad’, waarin een aantal aanbevelingen stond waar nog weinig mee is gedaan. De avond wordt gehouden in het GroenLinks Pand aan de Hippolytusbuurt 4, en begint om 20:00 uur. De toegang is gratis.

Hondenstront zorgt voor ernstige overlast

U de hond wij de stront!

Bewoners van de Zuidergracht zijn de overlast inmiddels spuugzat en hebben markeringen bij de vele achtergelaten hondenuitwerpselen geplaatst. Hierdoor wordt op een ludieke manier de ernst van het probleem zichtbaar gemaakt. Daarom roepen wij alle hondenbezitters op hun verantwoordelijkheid te nemen. Thuis trekt u het toilet toch ook door? Ruimt u dan alstublieft ook de poep van uw viervoeter op. Uw hond kan het zelf immers niet doen!

Hoek Brabantse Turfmark-Asvest blijft gevaarlijk

Gevaarlijk! hoek Achterom - Asvest - Vesteplein - Brabantse Turfmarkt

De hoek van de Brabantse Turfmarkt en Asvest nabij het Vesteplein is onoverzichtelijk. Het verkeer komt van drie kanten Asvest, Achterom en de Brabantse Turfmarkt. Omdat dit een belangrijke aanvoerroute is voor de bevoorrading van de winkels van de binnenstad is er veel autoverkeer op dit kruispunt. De trailers van bijvoorbeeld Albert Heijn (15 meter lang) rijden hier meerdere keren per dag langs. De gemeente wijdt de situatie aan het gedrag van voetgangers! Wij vinden dat de wereld op zijn kop zetten.

Maatregelen gemeente niet voldoende

Fietsparkeren in de binnenstad van Delft

"Fietsplan schiet tekort. Scepsis bewoners over nieuwe aanpak fietschaos" aldus een artikel in het AD van afgelopen vrijdag. De verschillende belangenverenigingen zijn blij dat de gemeente nu eindelijk actie gaat ondernemen maar vinden de voorgestelde maatregelen onvoldoende. Een pleidooi voor een integrale aanpak samen met autoparkeren is op zijn plaats en dringend nodig. Een goed bereikbare en prettige leefomgeving is ons doel waarbij de binnenstad dus niet alleen het domein is van de fietser.

Gemeente onderschrijft conclusies Fietsrapport belangenverenigingen

Fietsparkeren in de binnenstad van Delft

Ruim drie maanden geleden brachten belangenorganisaties die actief zijn in de binnenstad een fietsparkeeronderzoek naar buiten. Strekking: fietsparkeren in de binnenstad veroorzaakt op sommige plekken overlast en onveilige situaties, en het ziet er niet overal even fraai uit. “We onderschrijven de uitkomsten van het rapport!”, zegt Mirjam van Oers, projectleider Fietsactieplan van de gemeente.

Zuidpoort in het nieuws: "Fietsparkeerprobleem"

Het parkeerprobleem van fietsen houdt veel mensen in Delft al lange tijd bezig. Daarom kondigde de Gemeente afgelopen week maatregelen af om dit probleem aan te pakken. De afgelopen maanden werd door veel binnenstadbewoners geklaagd dat verkeerd geparkeerde fietsen hun uitzicht verpestten en andere hinder veroorzaakten. In de drukkere winkelstraten kon het winkelend publiek door de fietsen de winkels niet meer zien en sommige bewoners hadden moeite hun huis te verlaten door de fietsen die ongevraagd bij hen voor de deur gestald werden.

Pagina's

Abonneren op openbare ruimte